10 zdrave hrane, da se brine o svom srcu

Da se brine o svom srcu može biti tako jednostavno kao priznanje da konzumirate. Eliminisati prerađene hrane, kao i da jedu čak i duže osloniti proteina i vlakana. “Ne možete da poboljšate vaše zdravlje, ako ne pretvorite svoj plan ishrane”. Tako Države Sheah Rarback, nutricionista na profesora.

Miler školu lekova sa Univerziteta u Majamiju i posebno za Majami Herald.Gasa, koji ste stavili na vašem telu, kao u kolima, će postaviti, koliko dobro to radi. Srce je od suštinskog značaja za funkcionisanje organizma, jer on kontroliše cirkulaciju krvi u krvi. Kada se ometati prolaz vazduha usled neadekvatnogo izbora hrane, može da stvori probleme za zdravlje, uključujući srčani udar, koji može da dovede do smrti.

Šta možete da uradite?

Šta možete da uraditePostoji hrana koja će pomoći da se smanji ili poveća nivo holesterola. Tajna ostaje u opsegu. Mnogo manje rafinisanog hrane, mnogo bolje”, – tvrdi Sonja Anđeo, nutricionista, kao i organizator centra za dijabetes, kao i ishrana u regionalni medicinski centar Spomen. “Jedan način da se spreči jedem šećer se krije u upakovanih namirnica i pića, da izaberete proizvode u svojim najprirodniji način”, – kaže Talamas lucette ne, nutricionista iz baptističke zdravlje Južnoj Floridi. Američko Udruženje za srce preporučuje dnevni limit šećera u proizvodima, kao i pića od šest kašičice (24 grama) za žene i devet kašičice (36 g) za momke. Ona ne sme biti zanemarena, da vežbe takođe pruža prednosti za zdravlje, preporučuje Talamas. “Dnevni sednicu fizičke aktivnosti skromne snage može da smanji nivo lošeg holesterola (LDL, za njegova fraza na engleskom jeziku), triglicerida, kao i krvni pritisak, kao i povećanje vrhunski holesterola (HDL, sa svojom fraza na engleskom jeziku). Pitali smo Anđeo, Rarback kao i Talamas spisak od deset zdrave i uravnotežene hrane za srce. Posle njihovog prelaza. Losos. Divlji losos, nisu dizali kolhoz, bogat Omega-3 masne kiseline, koje pomažu da se ojača imuni sistem. Veliki masti losos da se smanji otok, save protok krvi, kao i smanjenje nivoa triglicerida. Druge ribe zdravi za srce sardine, bela škarpina i tunjevina. 2 porcije nedeljno-dobar početak.

Stadiona semena lana. Bogata vlaknima i Omega-3 povrće može biti doprinos u različite proizvode, kao što su supe i salate. Možete da ih koristite u žitarice, jogurt i vzbitый proteina. Pomaže da se smanji nivo holesterola u krvi. Orasi. Bademi, kao i orasi imaju ogromnu količinu vitamina E i Omega-3 masnih kiselina i ukusan izvor magnezijuma. Orasi pomažu da se smanji nivo holesterola. Američka Organizacija srca preporučuje da konzumiraju četiri porcije oraha nedeljno bez soli i bez ulja, kao komponenta uravnoteženu ishranu. Napomena: zapamtite da ste takođe sa visokim sadržajem kalorija. Male količine-to je trik. Pasulj, kao i povrće. Sastoji se od crveni pasulj, crni pasulj, leblebija i sočivo. Oni su bogate magnezijumom, vitaminom B teže, kao i najvažniji izvor rastvorljivih vlakana, koja smanjuje nivo holesterola. Dodajte folne kiseline, kao i magnezijum i za ishranu. Soja-to biljnih proteina, mršav koji mogu da pomognu da se smanji nivo holesterola. U pasulj ili soja sadrži puno vlakana koja pomaže da se zadrži smanjen nivo holesterola. Bobice. Sve bobice u Ekcel, posebno borovnice, jer su važan izvor эllagovoй kiseline, antioksidans koji štiti kapilare, smanjuje povišen krvni pritisak, kao i smanjuje loš holesterol ili LDL.

Nove procedure srca

Nove procedure srcaPomorandže su bogate flavonoidami, vitaminom C, kalijuma, folne kiseline i vlaknima. Pomorandže takođe pomaže da se smanji krvni pritisak, kao i pouzdanosti krvnih sudova. (Konzumiraju cela voća, ne troše samo sok ili ćete sipati vlakana je zdrava i izbalansirana za srce.) Raznih drugih važnih resursa su dinje, kao i voće bomba. Merlot. Antioksidansi kao što su katehini i resveratrol postojeće u Merlot, povećava dobar holesterol ili HDL i smanjuje nivo LDL (negativan). Ograničenje potrošnje do četiri šolje grama vina dnevno. Ako je trezvenjak, možete dobiti ove prednosti u voću i povrću. Zob. Sastoji se od Omega-3 masnih kiselina, a takođe je bogata rastvorljivih vlakana, magnezijuma, kalijuma i niacin. Zob pomaže da se smanji nivo lošeg holesterola (LDL). Koristiti drobljeni zob (preseku cevi), na kojoj se nalazi najveći broj vlakana. Avokado. Prepun zdravih mononezasićene ulja, što smanjuje negativan holesterola (ldl). Promoviše apsorpciju karoten, koji poboljšavaju zdravlje srca. Promena salomas sa izvorima nezasićenih masti povećava nivo holesterola niske gustine lipoproteina (ldl, za njegova fraza na engleskom). Primer je upotreba masti (nezasićenih), za razliku od putera (zasićene). Čaj (crna ili EKO-prijateljski) bogat flavonoidami, koji je antioksidans koji štiti ćelije od slobodnih radikala, koji mogu da im naude.

Dark ukusno čokolada. Visok materijal flavonoida ima efekat razblaživanja krvi, koji se probuditi u srce. U epitaquetina, veza, postojeći u tamna čokolada povećava nivo azotnih oksida, koji širi krvne kapilare, a takođe smanjuje visok krvni pritisak. Izaberite ga pažljivo. Tamna čokolada mora da ima 70 i više procenata čisti kakao da obezbedi prednosti. Preporučena prinos-2 male predmete u noći. Promene u plan ishrane bi trebalo da podrazumeva promenu načina života, a ne nešto siюminutnoe da izgube težinu, a takođe deluje kao odeću. “Moramo da razmišljamo o pretvaranju našeg načina života, za zdravlje srca,” tragovi Anđela. “Preporučujemo ljudima, metod umerenosti u ishrani, i da inlcuyan širok spektar proizvoda, kao što su meso, proteina, masti i malo ispunjen hrane. Bogate vlaknima proizvodi mogu pomoći da se osećate sito i, samim tim, pomažu da se smanji težinu”. Na kraju, budite oprezni sa solju. “Period vaša hrana sa zelenilom, kao i začini, koje sadrže manje natrijuma, a takođe ne povećava krvni pritisak”, – kaže Talamas.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here