Kako da se ponašaš prema produženje nogu

Sva ljudska pojačani zglobovi tetive to održati u jednoj sve je prirodno na položaju kao regulirati različitih pokreta. U nekim slučajevima, teret na tetiva dolazi da budem kao ogroman, koji vodi do im rastezanje.

Ovo problem je posebno posebno za velike zglobovima ruku joint, hip, ramena i koljeno, ali skoro je jedan od najvažnijih “popularni” je proteže u tetive u stopalu, i također zglob.

Zašto je stres

Tako frekvenciju tako povrede zbog anatomski struktura nogu i članak, kao i karakteristike su izvesti. Zajedničkog sama stvoren od 3 kosti, koje su zalijepljen za 3 grupe ligamente. Prvi tim su unutrašnje ligamente da zakačite shin (ogromno i također malu) kost. Drugi tim paketima stvara unutrašnje kao vanjski sloj u trokutu ligament, i također treći grupa uključuje calcaneal-fibularnog i talofibular tetive, koja leži u spoljnom zglob. Treći grupa tetive zbog svoje lokaciju jednog od najvećih sklon različite povrede i isto iščašenja.

Zašto je stresStoga je potrebno da mislim o tačno šta teret je na ova mala zajedničkog, zato što to mora da izdrži protiv težinu tijela. Ove tetive treba da nije samo to popraviti, kao da daju diplomu za fleksibilnosti, dozvoljava nogu da uradiš sve što je potrebno aktivnosti. Bilo koju vrstu kompleks pokret u ovoj rupi je uspio i stabiliziruemost gore timovi ligamente. Ali tetive radim jedan zadatak, zbog toga što su granice zajedničkog pokrete, održavanje u sve prirodno ograničenja, zaštita od povreda. Ali kada zbog nekog razloga prijedlog zglob zajednički nestane tolerancije tetive zajedničkog nisam mogao izdržati. Stoga, moguće je uganula zglob, nogu i zglob zajedničkog.

Najviše obično scenario kada je u sportski aktivnosti ili rutinu aktivnosti u kući otkaz poljuljati unutra, U mnogim slučajevima, mehanizam istezanja malo različitih kada vozim na internet (na primer, kada klizanje) zbog iznenadne kocenja odvija rotacije kretanje nogu, gdje je to “okrece” unutra. Postoje dodatno posebnu prijetnju aspekte kojima se povećava vjerojatnost dobijanja tako povrede. Ovo se sastojati od toga da budem gojazan (koja poboljšana puni o zajedničkom), genetski problema aranžman u nogu, pretjeranu fizičkih aktivnosti (u sportski aktivnost ili profesiji), zajedno sa nose veliku hrpu, a koristeći neprijatno cipele (ovo je posebno pravi za žene to stavi na “pastuha”). Opasnost aspekte dodatnih nekako su prebačeni ranije povreda na joint, zarazne bolesti i također metabolizma poremećaja. Sve ovo doprinose napretku nestabilnost iz zatvora, što je isto tako rezultate u pojačanje u rizik da produži.

Kako dalje s produženje sebe

Uganula sam nogu, kao zglob uključuje produženi tretman, s obzirom da ovde dođe naprijed je samo koliko izliječi štete. To zaslužuje da imajte na umu da vezivnog ćelije regrows prilično polako, vodi kompliciran povreda terapiju visoko odložen. Važan funkcije igra kao i točno kako se brzo i prikladno obezbedio hitne tretman za uganuće nadležnim aktivnosti u takav scenario mogao znatno smanjiti period od terapije.

Kako dalje s produženje sebeTretman vrste zglob zajednički podrazumijeva prvi rijesiti bol i ukloniti otok, kada hemarthrosis (izgradnju krv u zatvor) eliminaciju krv. Naknadno, problem je da se oporavi funkciju oštećen tetive. Šta da radim na primjer manji pritisak kad znakove nisi tako jak, kao da se konsultujem sa medicinom ne pravi osjećaj? Tretman iščašenja od zglob zajedničkog, u suštini, svetlost uključuje korištenje samo zagrijavanje oblozi kao losion zbog svoje izvodljivo nastupao u kući, mada, sigurno, bolje je da se u kontaktu sa doktorom. Pa, ako razumijete kako da se nosim sa pritiskom na zglob zajednički kao stopalo kod kuće, možeš prijaviti raznim radila sam masti iz apoteke, i također za terapiju folk tretmane. Faktor je to, jednostavno moraš zagrijati povrijeđen zajedničkog, a i dati mu mnogo ostalo dok ćelije povrijeđen tetive će nadoknaditi brže.

Sa losion iz apoteke zeleno svjetlo oni su brojni i mogućnost da je odličan, ali u pitanju ljudi rješenja jedna od osnovnih i obično je votka sabija, što dozvole nekoliko dana da se eliminišu edem. Praviš taj zavoj je komplicirana gips ili gazu navlažile u votku i primjeniti na oštećen područje, vodeći je prekriveno držati završiti, i nakon toga pozicioniranje više sloj vunenih. Sve rane vunena tkaninu ili samo primitivaca. Ovo pomagala je visio na nogu za vezi 6 sati.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here