Kako da se brine potpuno osuši kosu

Rate this post

Šteta i dio kosu, očigledno. dok kose i skalp, dosadno dlake bez traga za usne, izgleda dobro peruti ispod su osnovni pokazatelji osuši kosu.

Kao osjećam ovakve kose će sigurno stalno stvarno osećaš suha kao beživotno. Osuši kosu je prvenstveno doveo do nedovoljno debela da stvori sebaceous žlijezde od skalp. Ali retko to i desilo se to u početku je besprijekorno normalna i zdrava niti kasnije na kraju biti suva, i također faktora za ovo bi moglo biti brojne.

Razloga za osuši kosu

Među faktorima je neprikladno dijetu režim i također nedostatak vitamina dobila od hrane, posebno nedostatak vitamina A. Pa, to ima smisla da pojede vitamin objekat. Drugi faktori mogu obično biti tako neprikladno za njegu kose, koji uključuju česte čišćenje, stalno udarac-sušenje, upotrebu toplo styling alatima kao što je toplo Curling i dovođenja pegla kovitla, i razne druge.

Razloga za osuši kosu Nepismene i samo-boje, ili perming. Pa, ne baš ikada potpuno suvi kosa je ishod posebne poremećaja, pod stresom i anksioznost, nepravilno menstrualni ciklus kao problema štitne žlezde. Razlozi za pitanja možeš pripisati efekat izvan faktora kao sprzeni sunca zrake, negativan voda iz slavine, koji se koristi za čišćenje glavu. Briga za potpuno suvi kosa bi trebalo biti veoma pažljivi kao ovakve kose je veoma svesna mnogo terapije. To nije mudro da ti operem kosu obično, međutim, ako si napravio, napravio si upotrebu da radim to svaki dan, pokušaj da biram šampone koje su reči „idealne za svakodnevno koriste“. Struktura ove šampone obično ne uključuju agresivan čišćenje tvari koje bi se isušiti dlake. Pored toga, pored beleške sa dnevnik upotrebe, bolje da šampon bio namijenjen za tretman suva i također pokvaren kosu, dobro, kao i opsjednut vlažni, korisno i također obnavljam nekretnine. Rublje kosa ti je potrebno sa sobnoj temperaturi nivo vode, ili bar malo tople vode. Vrućoj vodi može stvoriti više osjetljivost skalp. Nakon kosu šampon koristiti uređaj. I još jednom, pokušaj da izaberamo jednu od najvažnijih rađanje balms stvorio posebno za brigu o potpuno osuši kosu. O, i ne zaboravi minimum čim nedelju dana koristiti pomlađivanje masku.

Savete za njegu kose

Nikad prije nakon pranje, zar ne istrjam dlake sa peškirom, samo pažljivo stavi ih, ili još uvek temeljno za par minuta da se uvijaju jedan peškir glavu. To je dodatno ne savjetuje se oprati vlažno kosa još uvek, ali, ako možeš uzdržati, koristi češalj sa neobičnim zube dovoljno. Pa, s obzirom da je već govorimo o češljevi, to je preporučljivo, da se koriste sve prirodno češljeve od drveta, kost ili rog, retko i nije veoma oštrim zubima. Međutim, sećam se da je ovo češljevi treba da se očisti temeljito barem 1 puta nedeljno.

Savete za njegu koseOsuši kosu je contraindicated sušenje, ali postoje situacije kada bez toga ne mogu učiniti. U ovom slučaju, iskoristiti blagi (kul) zalazi, Fen, i također ako ovo nije dostupan, pokušaj da se održi Fen za kosu na udaljenosti od ne manje u odnosu na 30 cm od glave, sa aktivnosti iz sušilice moram voditi s vrha na dole, kao i bez obzira ne od dna, inače može stvoriti čak i veće uništenje kao područje kosu. I ne drži odjeću za kosu u jednom mjestu dugo, kao i stalno se preseli njegove glave. Osuši kosu nije savjetovao je da slikam, posebno u sjajno tonove. Ako si već boje kose, idealno postepeno, da smanji, da proširimo nazad kao i vratiti svoju prirodnu kosu. Kao i samo tada, ako nisi zadovoljan sa svojim prirodna boja da proizvede boju od specijaliste čarobnjak, kao respektivno korišćenje profesionalni boja. Isto tako, tako da naudi kosu, preporučuje se za boju 1-2 nijansu mračnije ili lakši od tvoja prirodna hladovini. Kao zaista u prisustvu osuši kosu preporučuje se često trim suha kao split završava, toliko o naplati samo te dlake koje nisam naudio jezgru. Sjećaš se taj nedostatak vlaga je jedan od vitalne faktora za sušenje od kose. Znači, cilj da uživaju u danu što je duže moguće čiste vode. Pa, u Svijetlu ljeto vrijeme, gdje izvodljivo, uvijek štit kosu od sunca, pokriva glavu sa šeširima ili Panami šešire. Dodatno na tržištu od kozmetičkih proizvoda tamo su brojne jedinstvena sprejeve to čuvati za kosu od štetne UV zrake. I takođe, naravno, ne zaboravi zdrava i hrane.

Osuši kosu samo trebaju hranu koja je specifično bogata vitamina A. to uključuje jetru, riblje ulje, jasno žumanjak, mlijeko, puter i sir, i tako povrće kao voće kao kupus, mrkve, tikvice, persimmons, peaches, kao i marelice.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here